16 Nisan 2012 Pazartesi

Cilde Dair

Benim sık sık uyguladığım ( daha doğrusu sadece üşenmediğim zamanlarda uyguladığım) birkaç cilt için faydalı formüller var bunları sizinle paylaşmak istedim.

1- Herkesin bildiği üzere kil maskesi! Fakat ben bunu su ile değil ılık çay ile ıslatıyorum çünkü kil bir toprak çeşidi ve cilt derimiz hassas olduğu için tahriş edebiliyor. Sudaki kireç ve klorda bunu destekliyor fakat ılık çay ile ıslatırsak çay hem cilt derisini dinlendirir ve toprağı suya oranla daha yumuşak bir hale getirir. Bir taşla iki kuş yani ;)

2- Tırnakları çabuk kırılan, bi kırıldı mı haftalarca uzamayan kızlarımız için her gece düzenli yapmak şartıyla göz kararı badem yağı ile yine göz kararı menekşe yağını karıştırıp ellerimize iyice yedirerek ovaladıktan sonra kullanmadığımız bir çorabı ellerimize geçirip uyumamız. Farkı farkedeceksinizz!

3- Yüzde çıkan stresten kaynaklı sivilceleri hepimiz biliyoruz. Böyle pıtır pıtır isilik gibi tam sivilcede değil yani. Ama elimiz takılıp durur ve pudra sürünce falan yüzümüzde spot ışığı altında con can sıkıcı dururlar. İşte bunun için sürekli uyguladığım formül çok basit ve tamamen doğal. Maydanazdan isteğe göre birkaç tutam alıp saplarıyla beraber cezvemizin içine atıyoruz. 1 çay bardağı yada koyduğumuz maydanoz tutamlarının 1 parmak üstüne kadar şaşal su ekliyoruz. birkaç damlada limon sıkıp kaynamaya bırakıyoruz. iyice fokur fokur kaynadıktan sonra oluşan yeşil suyu sizde görecekisniz. Altını kapatıp o suyu bir kaseye süzüp ılımaya bırakıyoruz ve pamuk yardımıyla su bitene kadar yüzümüze iyice sürüyoruz. Yıkamadan gece öyle yatıyoruz ve sabah uyanınca doğal olarak yıkıyoruz. Düzenli yaptığınız takdirde sonuç kendini gösterecektir :)

4-Bu herkesin bildiğini düşündüğüm bir ipucu ama gene de yazıyım dedim :) Makyajdan önce dudaklarımızın dolgun ve daha pürüzsüz görünmesi için naneli diş macunundan biraz alarak dudaklarımızı hafif hareketlerle diş fırçamızla fırçalıyoruz. Sonra rujumunuz dudakta daha hoş durduğunu göreceksiniz.

5-Sürekli oje süren biri olarak benim gibilere tek tavsiyem tırnaklarınızın ilerde sararmaması için oje sürmeden önce tırnağınıza 1 kat parlatıcı(cila) sürmeyi ihmal etmeyin. Özellikle de koyu ojelerde. Ama diyim. Sonra o sarılık tırnaktan uzun süre gitmiyor ne yapılsa da.

6-Ellerimizin daha yumuşak ve beyaz görünmesi için benim ara ara yaptığım bir de şu formül var; 2 çay kaşığı türk kahvesine 1 çay kaşığı vazelin, birkaç damla limon ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra elimize yedire yedire sürüp biraz(5-10) bekliyoruz. Daha sonra kağıt havlu yardımıyla ellerimizi silip ılık suda duruluyoruz ve ardından nemlendirici kremimizi sürüyoruz. Yalnız bunu hafta içinde sık sık yapmayın çünkü elleri tahriş edebilir. 1 kez uygundur :)
 Evet şimdilik aklıma gelenler bunlar hatırladıkça yine yazmaya devam ederim. Çok kısa bir zamanda da bilmeyen okuyucularım için mısır örgüsü nasıl yapılır videolu bir anlatım ekliycem. Herkese iyi geceleeer <3


Bir dee;

2 yorum:

  1. Kil maskesi yıllardır kullanırım. Muhteşem...Cildime kazandırdığı o sağlıklı görünüşü başka hiçbir üründe bulamadım diyebilirim.

    YanıtlaSil
  2. Bende öyle çok doğal ve ciltteki yağ dengesini koruyor. :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim kısa süre içerisinde okuyup yayınlayacağım. Her yorumunuz için ayrıca mutlu oluyorum <3 :)